Mégsem költözik a Tűzraktér

2011.03.31. 20:38 Módosítva: 2011.03.31. 20:38
A Tűzraktér további működéséről egy hónapos tárgyalást kezdenek az üzemeltetőkkel, az alkotóház ez alatt tovább működhet – mondta Simor Ágnes a kulturális műhely egyik vezetője, miután csütörtökön az épület sorsáról tárgyalt a Terézvárosi Önkormányzat.

A csütörtöki önkormányzati döntés értelmében az alkotóház dolgozói a holnapi kiköltözést semmisnek tekintik. Az önkormányzat döntéséről és az így kialakult új helyzetről értesítették a Vagyonkezelőséget – mondta Simor Ágnes. A műhely vezetősége nagyon örült ennek a kedvező döntésnek, és igyekeznek minél gyorsabban kompromisszumra jutni a kerület vezetésével egy hosszú távú koncepció érdekében - folytatta.

Az önkormányzat februárban pályázatot írt ki az épület felújítására és annak üzemeltetésére, melyre senki nem jelentkezett, és nem pályázott a 2008 óta a helyszínen működő Tűzraktér sem, mivel ők sem tudtak megfelelni a pályázat alapfeltételeinek. A pályázáshoz ugyanis bizonyítaniuk kellett volna, hogy több tízmillió forint áll a rendelkezésükre, és tudják majd fizetni a havi 3 millió forintos bérleti díjat és a felújítás költségét.

A Terézvárosi Vagyonkezelőség ezután felszólította a kulturális műhelyben dolgozókat, hogy április 1-ig hagyják el az épületet. A felszólító levelet szerdán kézbesítették.