János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vége a kötényes fürdőzésnek a Királyban

2011.04.05. 14:42

Új koncepció alapján működik májustól a Király Fürdő: az eddigi veszteségek csökkentése érdekében már a nőket is minden nap beengedik a török kori műemlék fürdőbe, és a jegyárakat is leszállítják 300 forinttal.

2011. május 1-től új nyitvatartási renddel működik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Király Fürdő, áll a cég közleményében. Véget ér az úgynevezett kötényes fürdőzés: májustól a hét minden napján, 7-19 óráig koedukált, fürdőruhás fürdőzésre lesz lehetőség mind a női, mind a férfi vendégek részére.

A Király Fürdő Budapest egyik legrégibb török kori műemlék fürdője, három gyógymedencével, gőzkabinnal és ehhez tarozó merülő medencével várja a kikapcsolódni, illetve gyógyulni vágyókat, hiszen gyógyvize kiválóan alkalmas csont és ízületi betegségek kezelésére.

A Király gyógyfürdő medenceterének kupolája Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
A Király gyógyfürdő medenceterének kupolája
Fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A lépés indoka, hogy a fürdő tartós veszteséget produkált az elmúlt években, tavaly több mint 50 millió forintot. A változástól több vendéget, több bevételt várnak.

A napi, kabinos belépőjegyek ára 2500 forint helyett 2200 forint lesz. Jelenleg hétfőn és pénteken csak nők, kedden, csütörtökön és szombaton csak férfiak látogathatják a fürdőt, a szerda és a vasárnap pedig vegyes nap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!