Nincs szerződése, de nyit a ZP és a Rio

2011.04.15. 17:12

Jövő hét végén nyit a Zöld Pardon és Rio, honlapjukon már rég olvasható az egész tavaszi program, pedig egyik szórakozóhely sem kapta még meg az önkormányzattól a működési engedélyt.

Várhatóan a XI. kerületi önkormányzat gazdasági bizottsága ad majd egy évre szóló működési engedélyt a Petőfi híd budai lábánál elhelyezkedő két tömeg-szórakozóhelynek, a Zöld Pardonnak és Cafe del Riónak.

A szabadtéri kocsmák már rég meghirdették a 2011-es idénynyitójuk időpontját, a ZP-ben 21-én csütörtökön, a Rióban pedig 23-án szombaton indulnak a bulik. Mindkét szórakozóhely úgy hirdetett programot, hogy nem volt, és jelenleg sincs szerződése a területre. (Ezt a Zöld Pardon ideiglenes programfüzetében jelzi is. Mint írják, a XI. kerületi képviselőtestület várhatóan április 21-i ülésén dönt a közterülethasználati engedély meghosszabbítását.)

zp

A kerülettel kötött megállapodások ugyanis december 31-én lejártak, azóta az önkormányzat csak ideiglenes területfoglalási engedélyt adott ki, hogy ne kelljen lebontani az épületeket. Jelenleg mind a ZP, mind a Rio hivatalosan raktárként működik.

A szórakozóhelyek ügyét a Fidesz a 2010-es választások előtt - saját bevallása szerint is - politikai fegyverként használta az akkori polgármester, Molnár Gyula ellen.

A párt helyi kampányában fontos szerepe volt annak, hogy a helyek területfoglalási szerződései körüli zűrzavart napirenden tartották.

A Fidesz rendőrségi vizsgálatot is kezdeményezett, valamint egymilliárdos büntető pótdíj megfizetését kimondó önkormányzati határozatot vert át az akkor még szocialista irányítású testületen.

A nyomozást azóta megszüntették. 2010. októberétől fideszes irányítás alá került önkormányzat elállt a pótdíj megfizettetésétől, és várhatóan a régi rendben, csak rövidebb határidővel megújítják a szerződéseket.