Túlmelegedett biztosíték miatt gyulladt ki a metró

2011.05.08. 16:34

Egy URH készülékben lévő túlmelegedett ellenállás miatt gyulladtak ki a metrókocsik néhány hete a Forgács utca és az Árpád híd közti alagútban - értesült a Blikk.

Az utasok nélkül közlekedő szerelvény első kocsija teljesen leégett az alagútban.

A szerelvény április 19-én, az Árpád híd és a Forgách utca között gyulladt ki, az Árpád hídi megállótól körülbelül háromszáz méterre. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de munkájukat nehezítette, hogy az alagutat megtöltő sűrű füstben kellett dolgozniuk. Három BKV-dolgozót végül álarcban vittek a felszínre, a mentők megfigyelésre kórházba szállították őket.

A Blikk információi szerint a túlmelegett ellenállás miatt keletkező tűz azért terjedt gyorsan, mert a készülék közelében minden éghető volt, az utasteret ugyanis évtizedekkel ezelőtt még pozdorjával burkolták be.

A BKV próbálja megakadályozni, hogy több hasonló baleset történjen, ezért munkacsoportot hoztak létre, hogy az összes kocsiban elhárítsák a veszélyhelyzetet. Mint ismert, évekkel ezelőtt az áramütés-veszélyes trolikat és kigyulladó buszokat is átalakították. A lap információit Gulyás Attila, a BKV metrós szakszervezeti vezetője megerősítette, a cég és a Budapesti Közlekedési Központ azonban nem reagált a lap megkeresésére.