Országzászlót állítanak a Zöld Pardon helyére

2011.05.12. 13:02

Ősszel véget ér a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio tízéves karrierje. A XI. kerületi önkormányzat biztosra megy, már megvan a terv, hogyan hasznosítsák a szabadtéri kocsmák helyét.

Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén a Goldmann György téren.

Balra a ZP, jobra a Rio (Fotó: Civertan /
Balra a ZP, jobra a Rio (Fotó: Civertan / legifoto.com)

Az újbudai képviselőtestület döntése szerint a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-ejére Országzászlót állít az önkormányzat. A XI. kerület önkormányzat az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt. A zászlóállítás részletes terveit Hoffmann Tamás polgármesternek a májusi ülésen kell a testület elé terjeszteni.

A szimbolikus beruházás nem elhanyagolható célja az is, hogy véglegesen és visszavonhatatlanul pontot tegyen a hídnál tíz éve üzemelő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio történetének végére. (A Rio helyén visszaállítják az elmúlt években eltűnt hídmúzeumot.)

Zöld Pardon (Fotó: Mohai Balázs)
Zöld Pardon (Fotó: Mohai Balázs)

A kocsmáknak az idei vendéglátó-ipari szezon zárása után, októberben kell eredeti formájában visszaszolgáltatniuk a két parkrészt.

A ZP és a Rio bérleti szerződése egyébként már 2010. december 31-én lejárt. A kerület vezetése azonban hónapokig húzta, hogy állást foglaljon az előző polgármesterrel, Molnár Gyulával szemben politikai játszmákban is felhasznált szórakozóhelyek jövőjét illetően. A testület végül a tavaszi idénynyitó napján, április 21-én hagyta jóvá, hogy ebben az évben még működhessenek a kocsmák.

A budai Duna-parton amúgy van már országzászló. 2006-ban az 1956-os forradalom emlékére állítottak egy 46 méter magas zászlót néhány híddal feljebb, Óbudán.

Ha Önnek tudomása van arról, hogy környezetében az új alkotmány hatálybalépésével kapcsolatos ünnepség, beruházás készül, kérjük jelezze az olvir@mail.index.hu címen.  • Tippek
  • Árfolyam