A Temetkezési Intézet eloszlatná a félelmet

2011.05.13. 20:59

A Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szervezésében öt fővárosi közszolgáltató cég tart nyílt napot a hétvégén.

Május 14-én 10-től 16 óráig a Közszolgáltatói Nyílt Nap keretében a Fővárosi Csatornázási Művek az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepen (1044 Bp., Tímár u. 1.), és a Ferencvárosi Szivattyútelepen (1095 Bp., Soroksári út 31.) várja az érdeklődőket.

Megmutatják, mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. Látható lesz a még ma is működőképes, több mint százéves, védett ipartörténeti műemlékgépekből álló Ferencvárosi Szivattyútelep is.

Május 14-én 10 és 16 óra között bárki felmehet a világ egyetlen aszimmetrikus víztornyának tetejére Budafokon, illetve megnézheti a 8 millió köbméter víz tárolására alkalmas Gruber József medencét a Gellérthegy gyomrában a Fővárosi Vízművek szakembereinek vezetésével.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tárlatvezetést tart a Gellért, a Széchenyi, a Lukács, a Rudas és a Király fürdőben.

Szombaton (2011. május 14-én 10-16 óra között) nyílt napot tart a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is. A rendezvény helyszíne a rákospalotai Fővárosi Hulladékhasznosító Mű. Az érdeklődők végigjárhatják Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőművét.

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szeretné eloszlatni a lakosság körében a félelmeket a hamvasztással kapcsolatban és bemutatni a modern, európai színvonalú hamvasztó-üzemet. A látogatók megnézhetik a hamvasztó részleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosíthatják összetéveszthetetlenül a hamvakat és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók.