Ma átadják a Margit híd déli járdáját

2011.06.14. 10:52 Módosítva: 2011.06.14. 10:55

Kedd délután négy órától a Margit híd déli járdáját használhatják a gyalogosok és a biciklijüket toló kerékpárosok – közölte a híd felújítását végző Mh 2009 konzorcium.

A déli járda megnyitásával egy időben az északin megkezdődnek a szigetelési munkálatok, így azt munkaterületté nyilvánítják – áll a közleményben.

A Margitszigetre az új, jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen lehet bemenni. A híd közepén lévő, lámpával védett átkelő kifejezetten ritka forgalomtechnikai megoldásnak számít, de miután a felújítással elbontották a régi, akadálymentesíthetetlen aluljárót, nem maradt más megoldás. A Balassi Bálint utca torkolatában szintén új, jelzőlámpás gyalogátkelőhely biztosítja a lehajtó közúti, illetve gyalogosforgalmát.

A BKV még nem közölte, hogy a villamosok mikortól állnak meg a szigetnél. A napokban felszerelték a biztonsági korlátokat a megállók védett oldalára, az átkelő beüzemelésével így a villamossal érkezők is biztonságosan közelíthetik meg a Margitszigetet, amit a felújítás kezdete óta a Margit híd felől csak a hídfőktől, gyalogosan tehettek meg.