A Fidesz ellen tüntetett a KDNP Újpesten

2011.07.01. 12:38

Újpest mindannyiunké, Kereszténység≠Hülyeség, Nemet mondunk az újpesti vagyonfelélésre, ilyen transzparensekkel tüntettek a kerületi KDNP-sek az újpesti fideszes városvezetés ellen az önkormányzat csütörtöki ülésén. Wintermantel Zsolt polgármester szerint egyéni érdekből keltettek hisztériát. A KDNP országos vezetése szerint a helyi ügy megoldását helyben kell keresni.

Mintegy húsz kerületi KDNP-s tüntetett Újpest fideszes vezetése ellen az újpesti önkormányzat csütörtöki ülésén. Szalma Botond, a KDNP-frakció vezetője elmondta, azért tüntettek, mert két hónapja leváltottak két KDNP-s delegáltat a testület gazdasági bizottságából. Az volt a "bűnük", hogy korábban nem fogadták el az újpesti vagyonkezelő beszámolóját.

Szalma szerint a kereszténység nem egyenlő a hülyeséggel, ezért máig nem tudják elfogadni a városvezetés lépését. Hozzátette, hogy a csütörtöki ülésre több demonstrálót nem akartak beengedni különböző hazugságokkal, például, hogy nincs ülés, vagy meghívó kell a belépéshez, és ezt már fehérorosz szintnek tartja.

Forrás: N1 híradó
Forrás: N1 híradó

Wintermantel Zsolt polgármester lapunknak elmondta: nagyon sajnálja, hogy Szalma Botond valótlan állításokkal megtévesztette azt a mintegy húsz jószándékú embert, akik az ülésen tüntettek, és különösen szomorúnak tartja, hogy pont az intézményvezetők kinevezésekor hozakodott elő a problémáival, mert az intézményvezetők több tiszteletet érdemelnek. Hozzátette: az Újpesti Vagyonkezelő igazgatója arról tájékoztatta, hogy jogi lépéseket tesz Szalma Botond ellen, ha nem vonja vissza valótlan állításait és nem kér bocsánatot.

Wintermantel sajnálja azt is, hogy a demonstrálók nem maradtak tovább az ülésen, mert hallhatták volna az Újpest fejlődését elősegítő döntéseket az új szakrendelőről, a Városkapu térség megújításáról, vagy a szabadidős kerékpárpályáról.

A polgármester bízik abban, hogy az ülések a jövőben a város érdekében meghozandó döntésekről, és nem egyes politikusok magánjellegű sérelmeiről szólnak majd. Arra az állításra, hogy nem engedtek be KDNP-seket az ülésre, Wintermantel azt mondta: az ülésterem tele volt érdeklődőkkel, ami tény, tehát ez az állítás sem lehet igaz.

A KDNP és a Fidesz együttműködése kiegyensúlyozott, ezért a párt vezetése nem támogatta az újpesti szervezet felhívását. A két párt között semmiféle feszültség nincs, egy olyan helyi üggyel, melynek megoldását is helyben kell keresni, az országos vezetés nem kíván foglalkozni, áll a KDNP országos vezetésének közleményében.

Mint arról beszámoltunk, Szalma Botondot az önkormányzat májusi ülésén már egyszer elöntötte az indulat: csicskához hasonlította Bartók Bélát, a Fidesz-frakció vezetőjét, aki a beszámolók elfogadását előterjesztette. Később fültanúk elmondása szerint a komplett Fidesz-frakciót lehülyeköcsögözte a kereszténydemokrata politikus.

Szalma Botond akkor elmondta, hogy normális emberek már a gazdasági bizottság ülésén rájöttek arra, hogy a vagyonkezelő beszámolója elfogadhatatlan: 20 százalékkal csökkenő bevétel mellett növekedett a kifizetett bérmennyiség, 32 milliót kifizettek ügyvédi díjakra. Nem tagadta, hogy nem éppen választékos mondatok hagyták el foga kerítését, de a hülyeköcsögözés szerinte már a fideszes fantázia terméke.