Megálló is költözött az átnevezési lázban

2011.07.01. 12:51

A közeli ingatlanfejlesztés kezdeményezésére Corvin negyedre változott a Ferenc körúti metrómegálló neve, ennek nyomán folyamatosan cserélik a metró tájékoztató tábláit.

A megújított tájékoztató táblákon azonban nemcsak a megváltozott megállónév az újdonság, hanem az is, hogy a nagy sietségben helyet cserélt az Árpád hídi és a Forgách utcai állomás is, jelezte egy olvasónk..

A BKV a tőle rendkívül szokatlan fürgeséggel reagált posztunkra, miszerint a metrók vonalas tájékoztatójának cseréje nem csak a Corvin-negyed, hanem a többi állomásátnevezés (Széll Kálmán tér és Puskás Ferenc Stadion), illetve a HÉV-számozás miatt is történt, illetve a több vonal megjelenítése az utastájékoztatás fejlesztését is szolgálta.

Elismerték, hogy az egyik, egyébként a 2-es metró egyes szerelvényeibe kihelyezett vonalcsíkba valóban hiba csúszott, azonban ezt azonnal, még a mai nap folyamán felülragasztással javítják.

Átnevezték a HÉV-vonalakat is

A nyár folyamán valamennyi HÉV-vonal önálló számjelzést, és a metrókhoz hasonlóan önálló vonalszínt kap, áll a BKK közleményében. A térképeken így az egymástól különböző – és következetesen mindig ugyanolyan – színű HÉV-vonalak megkülönböztetése egyszerűbbé válik, és a mainál könnyebb lesz megjegyezni a vonalak számjelzését is.

A Békásmegyer-Szentendrei az H5-ös, a Ráckevei a H6-os, a Csepeli a H7-es, a Gödöllői a H8-as, a Csömöri HÉV pedig a H9-es számmal lesz ellátva, a vonalakat pedig az adott vonal színét viselő, számjelzést tartalmazó korongok jelzik majd a térképeken és útirányjelző táblákon.