Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

November közepén nyílhat meg a CET

2011.07.04. 22:05 Módosítva: 2011-07-04 23:22:50

Várhatóan november közepén nyílik meg a ferencvárosi Közraktárak átépítésével elkészülő CET komplexum, ha az átadás-átvétel során újabb problémák, késések nem vetődnek fel, jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal a beruházótól származó információk alapján.

A tájékoztatás szerint a műszaki átadás-átvétel július 14-én kezdődik meg a városháza és a beruházó Porto cég között. A cég és a városvezetés nemrég tartott találkozóján a felek november közepét jelölték meg az átadás "elfogadható" időpontjának, addig kell kiépíteni az épületben bérbe adott ingatlanokat, boltokat, éttermeket is.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárdos beruházás PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto fejlesztéseként valósul meg.

A holland Kas Oosterhuis által tervezett épület hatalmas bálnára hasonlít, a különleges üvegszerkezetű épületegyüttes szokatlan megoldásban integrálja a XIX. századi raktárépületeket egy korszerű építménnyel. A két meglévő régi raktárépületen egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át, galériát alkotva egyesíti a régi és az új építményeket, amelyekben sok üzlet működik majd, a kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig.

Korábban a Porto augusztus 20-án szerette volna megnyitni az épületet, de a használatbavételi engedély kiadása elhúzódott. Ennek oka az volt, hogy az épület nem rendelkezett a gáz-, illetve vízszolgáltatás közműszerződésével, és elhúzódott ezek beszerzése.