Ősszel indul Tarlós tévéje

2011.07.04. 15:33

Információink szerint több kábelszolgáltató céggel folytat tárgyalást a főpolgármesteri hivatal az új fővárosi tévé közvetítési jogairól. Úgy tudjuk, hogy a tárgyalások hamarosan lezárulnak, és októbertől vagy novembertől megkezdi működését a budapesti tévé, aminek nevéről egyelőre csak annyit lehet tudni: biztos, hogy nem Budapest TV lesz.

Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy tárgyalnak több kábelszolgáltatóval a fővárosi tévé műsorszolgáltatásáról. Hozzátette: ha minden a tervek szerint halad, az új tévé késő ősszel megkezdi a működést.

Az elképzelések szerint idén még csak napi 2-2 óra közszolgálati műsort adna a tévé felvételről, méghozzá reggel és este. De jövőre, 2014-ig legalábbis mindenképpen napi nyolc órára szeretnék növelni a műsoridőt, saját stúdióval és élő műsorokkal. Szűcs-Somlyó Mária a tévé nevéről egyelőre csak annyit árult el, hogy biztos nem (az Anettka műsorait felfuttató) Budapest TV lesz.

Tarlós István tavalyi interjúnkban még arról beszélt, hogy a tervezett tévé Rogán Antal belvárosi tévéjén alapul, ám ez a terv megváltozott. Most már szó sincs arról, hogy az V. kerületi City Tv-t a főváros átvenné és a hatósugarát kiterjesztené a városhatárig, teljesen új partnert keres a főváros.

A költségigényre vonatkozó kérdésünkre tavaly év végén a főpolgármester úgy válaszolt, hogy nem tudni mekkora lesz, de hozzátette: "ha összevetjük a lakosság eddigi fővárosi ügyekről való tájékoztatását azzal, ami ezután várható, ezt arányba állítjuk a bekerülési költséggel, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy egy metróproblémához képest a tévé forrásigénye elhanyagolható.".

A saját ingyenes fővárosi újság gondolatáról ugyanakkor letett a városháza. Mint megtudtuk, a terjesztés túl drága lett volna. Ezért a fővárosi önkormányzat két nagy példányszámú, ingyenes lappal köt inkább együttműködést: a Helyi Témával, ahol már régebb óta van egy főváros által finanszírozott belső melléklet, és a nemrég tulajdonost váltó Metropollal (amelynek tulajdonosi körében Simicska Lajos munkatársa is felbukkant), ahol március 1. óta szintén van már egy tematikus fővárosi oldal.