Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Fellegi javasolja a Lágymányosi névváltását

2011.07.19. 19:40

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a héten aláírja azt az előterjesztést, amiben a Lágymányosi híd átnevezését javasolja a földrajzinév-bizottságnál, tudta meg lapunk a minisztériumtól. A bürokrácia malmaitól, átnevezési mizériától függetlenül buzgó kezek állítólag már kihelyezték a Rákóczi hidat jelző közlekedési táblát a budai hídfőnél.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem késlelteti szándékosan a Lágymányosi híd átnevezését, írta a tárca lapunknak küldött levelében, miután megírtuk, hogy a földrajzinév-bizottság egy hónapja felkérte a minisztert, határozzon az ügyben.

Korábbi levelében a minisztérium azt írta, a közeljövőben foglalkoznak az üggyel, most pontosítottak: Fellegi Tamás miniszter már a héten aláírja az előterjesztést. Az egy hónapos szünetet azzal magyarázták, hogy a közigazgatási ügymenet ilyen lassú: a június 21-ei ülés határozata július 6-án érkezett meg, a tartalmával kapcsolatban pedig a héten születik döntés. Mint megtudtuk, ez gyors ügyintézésnek számít, tekintettel arra, hogy Fellegi Tamás személyesen kérte a gyorsított eljárást.

Olvasónk, Tomku Tamás fotója
Olvasónk, Tomku Tamás fotója

Mindettől függetlenül a köz utcai alkalmazottjai gyorsabban cselekednek, mint azt a közigazgatási vízfej elgondolja. Előző cikkünkre több olvasói levél is érkezett, amelyek szerint a Rákóczi híd feliratot tartalmazó közlekedési tábla napok óta ott van a híd budai hídfőjénél, annak ellenére, hogy a döntési folyamat még az elejénél tart.

"Ahhoz képest, hogy még nincs átnevezve, már ki van rakva legalább egy olyan irányjelző tábla, ami a „Rákóczi híd” felé mutat. Egészen pontosan a híd budai lehajtójánál, rögtön a kanyar után, a hídra visszavezető irány van így jelölve", írta Miklós.

Kinga múlt héten járt arrafelé, a Budafoki út felől közelített autóval, és némi meglepetésse látta, hogy a hídra felkanyarodó sávot Rákóczi híd felirat jelzi a táblán.