Eljárás indult a buszugró fiatal ellen

2011.07.26. 16:44

A BRFK rongálás miatt indított eljárást a Budaörsi úti felüljáróról néhány hete egy autóbuszra ugró fiatalember ellen.

Életveszélyes megoldással szabadult ki a kutyaszorítóból Regi, az a huszonhét éves budapesti fiatalember, aki a Jackess magyar változata szeretne lenni - írtuk négy napja a Blikk alapján.

Regi akciófilmekbből merített ihletet, és egy hídról a 139-es busz tetejére ugrott. Egy barátja kamerázta, ahogy a fiú kimászik a híd szélére, majd a megfelelő pillanatban elrugaszkodik, és az éppen alatta haladó csuklós busz tetejére érkezik. A "fasza gyerek 3" című videóvallomásából kiderül, a tett hátterében, hogy így akart tisztelegni a Jackass elhunyt sztárja, Ryan Dunn (†32) előtt.

Ha nem buszokra ugrál, akkor vonatok elől veti el magát az utolsó pillanatban, vagy bekötött szemmel rohangál az erdőben, míg egy fatörzs meg nem állítja, vagy ágyékon rúgatja magát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztálya kedden arról tájékoztatott, hogy eljárást indított rongálás vétség elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrség még vizsgálja, hogy a fiatalember a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt is elkövette-e.

A BKV Zrt. mélyen elítéli azokat, akik ilyen meggondolatlan és felelőtlen módon képesek veszélyeztetni saját és mások testi épségét - olvasható a fővárosi közlekedési társaság keddi közleményében. A tájékoztató szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg, és a buszban is csak minimális anyagi kár keletkezett.