Bibóról neveznének el utcát vagy teret az LMP-sek

2011.08.08. 15:55

Bibó István születésének 100. évfordulója alkalmából az LMP javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy Budapest belvárosában viselje tér vagy utca a XX. század egyik legnagyobb magyar politikai gondolkodójának nevét. Tarlós István főpolgármester támogatásáról biztosította javaslatukat.

Bibó István kifogástalan demokrata, megalkuvást nem ismerő humanista, egyszerre tudós ember és gyakorlati politikus, a vészben is bátran helytálló, életét kockáztató hazafi volt. Mindig az igazság érdekelte és sohasem az, ami éppen célszerűnek tűnt - méltatja az íróként is dolgozó, eredetileg jogásznak készülő Bibót a magát szellemi örökösének tartó párt.

Az elhunyt politikus egyéb érdemeinek felsorolása után az LMP arról ír, hiába a politikus kimagasló tevékenysége, 21 évvel a rendszerváltás után még ma sem viseli nevét közterület Budapesten. "Idén áprilisban 26 közterület nevezett át a közgyűlés, aminek eredményeként Elvis Presley nevét már viseli tér Budapesten, Bibó Istvánét viszont nem."

A párt ezért ma javaslatával megkereste Tarlós István főpolgármestert is, aki válaszában úgy fogalmazott: nem ellenzi a javaslatot.