Elrontották a budai kerékpáralagutat

2011.08.11. 18:32

A Margit híd budai hídfőjébe fúrt új kerékpárosalagutat kedden megnyitották a bringások előtt, majd mikor erről az Indexen beszámoltunk, gyorsan le is zárták. Az átjáró forgalomtechnikai jelzéseit a kivitelező ugyanis elrontotta.

Mint arról beszámoltunk, kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy megnyílt Budapest új kerékpáros alagútja a Margit híd budai hídfőjénél.

Ahogy megjelent a hír, az átjárót újra lezárták. Megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot, ahol elmondták, hogy zajlik a hatósági átadás-átvételi eljárás, egyelőre nincs engedély a megnyitásra. Amikor át lehetett menni az alagúton, az a BKK szerint valószínűleg két hatósági próba között volt.

marg alag

Mint megtudtuk, alapvetően a forgalomtechnikai jelzésekkel van baj, ezeket még a kivitelezőnek javítania  kell, mert elrontotta. Az alagút ugyanis csak kerékpáros lesz, most gyalogosok átmenetelét megengedő jelzések is kint vannak hibásan és ezek akadályozzák az átadást.

A BKK közölte: kijavíttatja a hibákat, és bízik benne, hogy rövidesen megkapják a hatósági engedélyt a végleges átadáshoz.