Előbújtak a melegben a strandtolvajok

2011.08.26. 17:01

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitánysága megkezdte a nyomozást nyolc strandlopás ügyében, amelyek augusztus 24-én történtek Budapesten, nyilatkozta a BRFK sajtosztálya.

Az egyik esetről olvasónk számolt be. Ő azt írta, hogy szerdán délután lopták el dolgaikat a margitszigeti Palatinus strandfürdőn.

Szőke László, a Budapesti Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta, aznap négy ember jelentkezett az ügyintézőknél, hogy eltűntek az értékeik a szekrényekből. Közülük egy személy volt külföldi, de neki semmije nem tűnt el, csak rossz szekrényszámot adott meg.

A másik három esetben folyik a vizsgálat. A zárakat nem törték fel, külsérelmi nyomok nem voltak. Az ellopott tárgyak kárértéke összesen négyszázezer forint, ami aranyláncból, nagy értékű mobiltelefonokból és készpénzből adódott össze, nyilatkozta Szőke.

"A ruhák és az iratok végül meglettek, de a strand személyzete legalább fél órán át blokkolta a jegyzőkönyv felvételét és a bankkártyák/telefonok letiltását", állította olvasónk. Ezzel kapcsolatban Szőke azt mondta, a vizsgálatot alaposan kell elvégezni, az érintetteket meg kell hallgatni, ez időbe kerül, valószínű ezért tűnt a vendégeknek hosszúnak és körülményesnek az ügyintézés.

A történtekkel kapcsolatban Szőke azt mondta még, a jelenlegi közbiztonsági helyzetben előfordulnak lopások. "Ezek megelőzésére cégünk szorosan együttműködik a BRFK munkatársaival. A bűnmegelőzési osztálytól heti rendszerességgel látogatják fürdőegységeinket, a több nyelvű szóróanyagok kihelyezéséről, szétosztásáról folyamatosan gondoskodunk." A hangosbemondókban rendszeresen fel hívják a vendégek figyelmét, hogy vigyázzanak értékeikre, külön hangsúlyozva, a BGYH Zrt. csak és kizárólag az értékmegőrzőkben elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget.

2011. augusztus 24-én, a 13 Budapest Gyógyfürdő Zrt. által üzemeltetett gyógyfürdőben és strandon több mint 28 ezer fős vendégforgalom mellett összesen 5 esetben fordult elő káresemény bejelentése, nyilatkozta Szőke.

A rendőrség vizsgálja a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható strandfürdői dolgozók felelősségét, és ezzel párhuzamban elkezdték a körözést az ellopott okmányokkal kapcsolatban. A károk mértékéről nem adott felvilágosítást a rendőrség.