Diákigazolvány nélkül is lehet BKV -zni

2011.09.13. 12:52

Biztosítja a diákokat megillető kedvezményeket a BKV október 31-ig, hogy ha késik a diákigazolványok kiállítása, tájékoztatott a BKV.

Az oktatásért felelős államtitkár kezdeményezte, hogy a közlekedési szolgáltatók átmenetileg fogadják el az iskolák által kiadott tanulói jogviszony-igazolást, hallgatói jogviszony- igazolást, illetve a diákigazolvány-igénylőlapoknak az iskolák által hitelesített másolatát. Az igénylőlapoknak tartalmazniuk kell az intézményvezető aláírását és az intézmény hivatalos bélyegzőjével ellátott pecsétet.

A tanulók és hallgatók diákigazolvány hiányában, de a felsorolt igazolások valamelyikének birtokában október 31-ig használhatják a BKV járatait kedvezménnyel. Bérlet használatakor a 14 év feletti tanulóknak a szelvényre a diákigazolvány szám helyett a személyi igazolvány számot, személyivel nem rendelkezőknek pedig születési dátumokat kell feltüntetni.

A bérletek csak ezen igazolások valamelyikével és 14 év felettieknél érvényes személyi felmutatásával együtt használhatók.

Azoknak a diákoknak, akiknek születési dátumukat vagy személyi igazolvány számukat kellett feltüntetniük a bérletükön, de időközben megérkezett az új diákjuk, a bérlet érvényességi idejéig szükséges maguknál tartaniuk az igazolások valamelyikét, amelyikkel előtte együtt használták a bérletüket.

Október 31. után kizárólag a diákigazolványok felmutatásával jogosultak erre a kedvezményre. Aki diákigazolvány nélkül ennél későbbi lejáratú bérletet használ, annak legkésőbb az október 31-ét követő első utazása megkezdése előtt a BKV pénztáraiban 250 Ft-os kezelés díj ellenében ki kell cseréltetnie a bérletszelvényét, tájékoztatott a BKV.