Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hivatalosan sincs kész a Margit híd

2011.09.28. 15:54

Több közlekedéssel kapcsolatos felújítás véghatáridejét is módosította a Fővárosi Közgyűlés; a Margit híd rekonstrukciójának jövő év közepére kell befejeződnie. A képviselők megszavazták a Margit híd felújítása véghatáridejének kitolását 2011. augusztus 31-ről 2012. június 15-re.

Ezt az előterjesztő Hutiray Gyula városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes azzal indokolta, hogy több, előre nem látott feladatot is el kell végezni még, ilyen a díszkivilágítás megváltozott műszaki tartalma miatt keletkező feladatok, a kerékpáros közlekedés kialakítása a déli oldalon, a margitszigeti lehajtó és területének rendezése, valamint a Jászai téren egy gyalogos-átkelőhely létesítése.

Az előterjesztést a képviselők 24 igen és 6 tartózkodás mellett fogadták el.

Tovább csúszik a csepeli gerincút kiépítése is, amelyre még 2009-ben kötöttek támogatási szerződést. A 2011. szeptember 15-i véghatáridő azonban tarthatatlanná vált, mert a Corvin úton a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem fogadta el a tervekben szereplő vasúti átjáró biztosítását, illetve a munkaterület egy részét csak késve adták át a kivitelezőnek a tulajdonjog rendezetlensége miatt. Ezek miatt a véghatáridő 2012. július 31-ére módosul. A képviselők 28 igen és 1 tartózkodással fogadták el ezt az előterjesztést.