A Tankcsapda koncertjével búcsúzik mostani helyétől a Zöld Pardon

2011.09.29. 16:19

A Tankcsapda péntek esti koncertjével búcsúzik jelenlegi helyszínétől a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon. A tizenhárom éve működő szórakozóhelyet a XI. kerületi önkormányzat a múlt héten bezárásra ítélte.

A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret, így hamarosan megkezdődnek a bontási munkálatok. A Tankcsapda koncertje pénteken 19 órakor kezdődik, az előzenekar a Holtidő lesz. A szervezők szerint teltház várható, azért is, mert a Tankcsapda mostani turnéja végeztével decemberig nem ad koncertet.

Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva múlt heti ülésén döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését. A döntést annak ellenére hozták meg, hogy több mint 110 ezer, a Zöld Pardon fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptember 18-án rendezett szimpátiatüntetésen számos zenész és közéleti személyiség, és több tízezer fős tömeg demonstrált a ZP megmentéséért.

Az újbudai önkormányzat akkor jelezte, hogy az új helyszínt illetően nyitott a javaslatokra. Mint múlt csütörtöki közleményében írta, a ZP és a szintén bezáró, szomszédos Rio október 31-ig tarthat nyitva, utána a felépítményeket el kell bontani és vissza kell állítani a tér eredeti állapotát.