Tarlós: Nem lehet aluljárókban élni, aludni

2011.10.17. 19:09

Amíg a szociális munkások látnak esélyt az utcán élő egyes ember gondjainak megoldására, "addig nem kezdeményezünk rendészeti fellépést" - írta Tarlós István főpolgármester abban a levélben, amelyet hétfőn a Fővárosi Közterület-felügyelet által szervezett szakmai fórumon olvastak fel.

A főpolgármester hangsúlyozta: továbbra sem lehet a budapesti aluljárókban élni, aludni. Jelezte, hogy a társadalmi többség felelőssége megkerülhetetlen a hajléktalan emberek téli túlélésének biztosításában.

Tarlós István szavai szerint a tavaly indított társadalmi megbékélés program lehetőséget adott a helyzet javítására, de "korántsem mondhatjuk, hogy a probléma megoldódott".

Úgy fogalmazott: "ahogy a múlt télen, most is elkötelezett vagyok a probléma humánus megoldásában. Rendészeti eszközökhöz csak akkor nyúlunk, ha a szociális munkások lehetőségeiket kimerítették."

A városvezető arról is beszámolt, hogy a rendőrségi - hajléktalantelepekkel kapcsolatos - felmérések szerint a főváros 350 pontján mintegy 1500-2000 köbméter szemét halmozódott fel, ennek felszámolását november elejétől kezdik meg.

A főpolgármester azt írta: a belügyminiszterrel együtt azon dolgozik, hogy ezen a télen már ne lehessen férőhelyhiányra vagy a szociális szállókon uralkodó elfogadhatatlan viszonyokra hivatkozni.