no

30 Mercedes buszt vesz a BKV

2011.10.21. 16:59

A Mercedes magyarországi képviselete, az EvoBus Hungária Kft. nyerte a BKV használt buszok beszerzésére kiírt pályázatát, erősítették meg a BKK-nál az iho.hu információját. Így hamarosan 30 darab 8-10 éves, alacsonypadlós, szóló Mercedes Citaro busz érkezhet Budapestre.

Lezárult a BKV 30 darab használt busz vásárlására meghirdetett pályázata, megvan a győztes, és megvan rá a forrás is, erősítették meg lapunknak a BKK-nál az iho.hu információját, amely szerint Mercedes Citaro-kat vesz a budapesti közlekedési társaság.

A tendert a Mercedes magyarországi képviselete, az EvoBus Hungária Kft. nyerte, a használt autóbuszokat értékesítő M6Log Kft. előtt. A két cég nagyjából azonos járművekkel pályázott, ezek Németországból (elsősorban Berlinből) származó 8-10 éves Mercedes Citaro autóbuszok.

Az iho.hu fotója a Budapesten már közlekedő egyetlen Mercedes Citaróról
Az iho.hu fotója a Budapesten már közlekedő egyetlen Mercedes Citaróról

Úgy tudjuk, hogy a buszok egyenként 20 millió forintba kerülnek, és ebben az árban benne van a buszok átalakítása és kékre festése is. A Mercedesek a jövő év elején állhatnak forgalomba.

Ugyan a harminc jármű leszállításáról szóló szerződést a napokban írják alá a felek, az iho.hu szerint egy példánnyal már most is utazhatunk a városban. Az M6Log Kft. ugyanis a tököli buszfesztiválon látott ex-berlini kocsit átfényezve már forgalomba helyezte, a kocsi a BKV alvállalkozójánál, a VT-Transmannál közlekedik.

Legutóbb júliusban vásárolt a BKV 13 darab használt, Van Hool típusú szóló autóbuszt. Ezeket a buszokat most festik, elvileg novemberben már utazni lehet rajtuk.