Jobb elkerülni a belvárost a hét végén

2011.10.21. 11:09

A hét végén több utcát teljesen lezárnak a forgalom elöl a fővárosban , van, ahol csak parkolni nem lehet majd az október 21-i rendezvények miatt.

Tilos lesz megállni pénteken 20 órától vasárnap délig a Műegyetem rakparton a Gellért tértől a Bertalan Lajos utcáig, a Corvin közben, az Üllői út páros oldalán a Kisfaludy utca és a József körút között, a József körút páros oldalán az Üllői út és a Práter utca között vasárnap éjfélig, illetve szombaton 22 óráig körben a Bem József téren.

Továbbá a Belvárosban a Hold utca Bank és Kiss Ernő utca közti szakaszán pénteken 14 és 18 óra között, illetve szombaton 8 órától vasárnap 20 óráig a Kossuth téren, a Vértanúk terén, a Vajkay, a Balassi Bálint utcában, az Olimpiai parkban. Ezenkívül a Kossuth tértől a Garibaldi utcáig az Akadémia utcában, a Honvéd utcáig az Alkotmány utcában, a Markó utcáig a Széchenyi rakparton és a Honvéd utcáig a Szalay utcában.

Szombaton 18 órától a Pesti alsó rakparton a Lánchíd mindkét oldalán a parkolókban, a Nádor utcában a Vigyázó Ferenc utca és a József Attila utca között, a József Nádor téren, a Kereszt utcában, a Madách téren a Károly körút és az Asbóth utca között, a Szalay utcában a Honvéd utca és a Nagy Imre utca között, a Bródy Sándor utcában a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között vasárnap éjfélig, a Pollack Mihály téren, a Puskin utcában vasárnap 15 óráig.

Lezárják a Kossuth teret szombaton 17–22 és vasárnap 7-től 19 óráig, a Pollack Mihály teret vasárnap 5.30 és 15 óra között. Emellett forgalmi korlátozások lesznek a József Attila utcában, a Nádor utca József Attila és Vigyázó Ferenc utca közti szakaszán vasárnap 9-től 21 óráig, valamint az Erzsébet hídon, a Szabad Sajtó útján és a Kossuth utcában 13 és 18 óra között.

Szombaton 16-19 óráig lezárják a Műegyetem és a Szent Gellért rakpartot a Gellért tértől a Döbrentei térig, a Szent Gellért teret, a Döbrentei utcát, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Clark Ádám tértől a Jégverem utcáig, a Jégverem utcát a a Fő utca és a Bem felső rakpart között, a Bem rakpartot a Jégverem utca és a Bem József tér között, illetve a teret is.

Ugyanezen a napon 18-19 óráig az egész Bem rakpartot, a Margit hidat, a Jászai Mari teret és a Balassi Bálint utcát és a Kossuth teret.

Ellenkező irányban egyirányúsítják vasárnap 5:30-tól 15 óráig a Múzeum utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, és 10-től délig a Puskin utca Bródy Sándor és Múzeum utca közötti részét.