Lerombolták a Riót

2011.12.02. 15:07

Rohammunkában bontották le a napokban a Cafe del Riót. Az egykori szórakozóhely közterület-foglalási engedélye október végén lejárt, ezért ingyenes hosszabbítási időt kért a XI. kerületi önkormányzattól. Hoffmann Tamás polgármester csütörtökön elutasította a szórakozóhely tulajdonosa, a Dream Work Kft. által beadott kérelmet, így mától jogcím nélküli használóvá vált a cég.

A Petőfi híd lábánál lévő szórakozóhely áprilisban kapott hosszútávú szerződésének lejárta miatt egy szezonra szóló engedélyt a kerületi közgyűléstől. A szerződés szerint 22 millió forintot kellett volna már a tavasszal befizetni bérleti díjként. Forrásaink szerint biztosra vehető, hogy hozzájárult a polgármester elutasító határozatához, mikor kiderült, a Dream Work a hosszabbítási kérelem beadásakor még egyáltalán nem fizetett ki semmit a 2011-es díjakból.

A Rio bontásakor a legnagyobb problémát a szervezés hiányosságai jelentették a bontást végzők szerint. A Rióból még a hűtőket sem vitték el, amikor a Zöld Pardon, az egykori szomszéd helyét már munkagépek állították helyre. A nagyobb értéket képviselő berendezési tárgyakat és épületelemeket most gyorsított munkában próbálják meg eltüntetni a helyszínről.