Vendel
6 °C
20 °C

Mégsem lesz éjszakai jegy a BKV-nál?

2012.03.21. 06:39

A Metró KDSZ kifogást nyújtott be a BKV döntése ellen, amivel újra kötelezővé tették a metróállomásoknál a pénztárak bezárása után jegyárusítást a forgalmi ügyeleteken.

Mint arról lapunk egy olvasói levél alapján beszámolt, februárban megszüntették a jegyárusítási lehetőséget éjszaka a forgalmi ügyeleteken. Így, aki a pénztárak zárása után érkezett az állomásra, és még utazni szeretett volna, az nem tudott, mert jegy hiányában nem engedték le az ellenőrök. Vásárolni pedig hiába akart volna, a pénztár zárva volt, a jegykiadó automata rossz volt, a forgalmi ügyeleten pedig elzavarták. Cikkünk nyomán a BKK vizsgálatot indított, majd újra elrendelték a jegyárusítási kötelezettséget.

A szakszervezet szerint azonban a döntés előtt elmaradt annak véleményeztetése. Kifogásában rámutatott, hogy a jegyárusítás korábbi megszüntetésének az volt az indoka, hogy a jegyárusítás azokon az ügyeleteken, ahol csak egy személy lát el ügyeletet, nem biztonságos, az üzembiztonságot veszélyezteti, mivel a munkavállalók figyelmét elvonja az alapvető, ügyeleti feladatukról. Az MKDSZ szerint az intézkedés jogsértő azért is, mivel ezzel a munkáltató egyoldalúan módosította a munkavállalók munkakörét.