Megkezdődnek a fővárosi útfelújítások

2012.03.24. 13:06

A BKK Közút Zrt. ezen a héten kezdte meg idei útfelújítási munkálatait. Elsőként a Szemere utcában, az Újhegyi úton és a Sáfrány utcában indult el a munka, áll a társaság közleményében.

Az V. kerületi Szemere utcában március 19-én kezdődött az útfelújítás, aminek keretében az utcát a Báthory utca és a Szent István körút közötti 610 méteres szakaszon újítják fel. A munka április 25-ig tart. A felújítandó útszakaszon található buszmegálló bazaltbetonos kialakítást kap.

Egy eddig ritkán alkalmazott parkolási felfestést kap az utca: a jobbra előre 45 fokban történő parkolás helyett, jobbra tolatva 45 fokban kell beállni. Ennek az a célja, hogy a várakozóhelyről kiálló járművezető jobban lássa a forgalmat.

A X. kerületi Újhegyi úton március 19-én kezdődött az útfelújítás. Az utcát a Gyömrői út és a Kozma utca közötti 1564 méteres szakaszon újítják fel. A munka május 4-ig tart. Épül két új buszmegálló a Bányató utcánál. Az új buszmegállók környezetében megkezdődött a terveztetése, engedélyezetése egy új gyalogátkelőhely kijelölésének.

A XI. kerületi Sáfrány utcában március 21-én kezdődött az útfelújítás. Az utcát a Kondorosi út és a buszvégállomás közötti 1200 méteres szakaszon újítják fel. A munka április 28-ig tart.

A Sáfrány utca-Albertfalva utcai kereszteződésében 2 gyalogos középsziget, valamint a Kondorosi úti kereszteződésében kisebb szegélykorrekciók lesznek.