Leselejtezik a régi metrókocsikat

2012.04.03. 13:00

Elkezdte a szovjet gyártmányú, régi metrókocsik leselejtezését a BKV, miután sikeresen befejezte a próbafutását az Alstom-szerelvény.

Mint arról korábban beszámoltunk, az új Alstom-szerelvény március végén sikeresen teljesítette a 4000 kilométeres próbafutást a 2-es metró vonalán, így áprilisban vagy májusban kiadhatja a típusengedélyt a közlekedési hatóság.

Ezután most megkezdhetett a régi, szovjet gyártmányú kocsik leselejtezése: a keleti-nyugati vonalon egy 1970-ben gyártott Ev-típusú, illetve egy 1974-ben forgalomba helyezett Ev3- típusú szerelvényt elbontanak – áll a Metróért Egyesület közleményében. Ahhoz, hogy forgalomban lehessen tartani a járműveket, javításuk túlságosan költséges lenne.

Az egyesület szerint a kivonáshoz szükséges volt a tavaly áprilisi, a 3-as metró vonalán kigyulladt szerelvény után leállított, 40 évesnél idősebb, de időközben teljes felújított (a belső festésük miatt úgynevezett Barbie-kocsiknak nevezett) szerelvények újbóli üzembeállítása is.

A két szerelvény elbontásával egyidejűleg az észak-déli vonalon kivonnak két másik kocsit is. Ezek a tavalyi tűzesetnél égtek ki.