Hivatalosan is kikértük a Vízmű-szerződést

2012.04.04. 13:17

A főpolgármester ígéretével szemben a főpolgármesteri hivatal nem tette ki honlapjára az 1997. április 11-én a francia Suez Environnement céggel és a német RWE társasággal (a Fővárosi Vízművek ügyében) kötött szindikátusi és menedzsmentszerződést és a külföldi résztulajdonos által kivett éves osztalék mértékét.

A főváros sajtóirodájának a tájékoztatása szerint a főpolgármesteri hivatal jogászainak az az álláspontja, hogy a megígért iratok és adatok nem nyilvánosak, ezért nem tették ki azokat a budapest.hu-ra.

Mivel lapunk álláspontja szerint viszont közérdekű adatokról van szó, ezért az Index hivatalosan is kikérte a dokumentumokat és az adatokat a fővárostól.

Mint arról beszámoltunk, az vízművek visszavásárlásáról tartott sajtótájékoztatón kisebb vita volt az újságírók és a főpolgármester között megspórolandó menedzsmentdíj mértékén , ami azzal az ígérettel zárult, hogy a főváros közzéteszi a Vízművek eladásának a szerződését, valamint 1997-ig visszamenőleg kiteszi a honlapjára az éves menedzsmentdíjak összegét, amit kifizettek a befektetőknek.

A sajtótájékoztató azt a közgyűlési döntést követte, amely szerint a képviselők jóváhagyták a Vízművek 25 százalékának visszavásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot. Eszerint az üzletrészt 15,1 milliárd forintért kapja vissza Budapest, olcsóbban, mint amennyiért 1997-ben eladta.