Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nyomozás a temetkezési intézetnél

2012.04.16. 11:07

Elrendelték a nyomozást Budapesti Temetkezési Intézet ügyében a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával megtett jobbikos feljelentés nyomán, áll a párt közleményében.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik másfél hónapja tett feljelentést a legfőbb ügyésznél a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. működésével kapcsolatban ismeretlen tettesek ellen, gazdasági bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Staudt Gábor országgyűlési képviselő akkor elmondta: olyan információk jutottak a birtokába, amik szerint a BTI több esetben is törtvénytelenül járt el. Információi szerint a cég 2010. évi eredményét szándékosan tüntették fel veszteségesnek, hogy ezután aztán a 2011-es eredményt javítani tudják. Emellett Staudt Gábor szerint a BTI túl magas és indokolatlan szakértői díjakat fizetett ki, tényleges munkavégzés nélküli tanácsadói szerződéseket kötött, nagy értékű gépjárműveket és ingatlanokat bérelt, valamint a közbeszerzési eljárások kiírásánál sem tartotta be a szabályokat.

A jobbikos politikus emlékeztetett arra, hogy a BTI jelenlegi vezetője Horváth József, aki korábban a Szentendrei Városi Szolgáltató Zrt.-t vezette és az "ott folyó ügyekkel kapcsolatban" a Pest Megyei Főügyészség 2011 decemberében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Staudt Gábor úgy fogalmazott: "cégek és eljárások tekintetében megdöbbentően nagy hasonlóságot mutatnak" a két cégnél lezajlott folyamatok, ezért szerinte mindenképpen ki kell vizsgálni, hogy a két ügy összefügg-e, illetve vannak-e közös személyi felelősök.