Tiszta kémény, rendes ház

2012.05.08. 10:58

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés szerdán; a testületet eredetileg a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának a visszavásárlásáról szóló végleges megállapodás jóváhagyására hívták össze, ám az ügyben végül csak május végén döntenek.

A közszolgáltató cég kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról, valamint az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről szóló előzetes megállapodást április 25-én már jóváhagyták a képviselők, azonban a végleges kontraktust is a testület elé kell vinni.

A szerdai ülés eskütétellel kezdődik, mivel az MSZP frakciójában Lendvai Anna, Pesterzsébet önkormányzati képviselője váltja Velez Árpádot, aki országos pártigazgatói posztja miatt lemondott közgyűlési mandátumáról.

A tizenöt napirendi pont között szerepel az az előterjesztés, amely szerint a kéményseprés díjával megegyező összegű pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (Főkétüsz) munkatársait. A javaslatot azzal indokolta György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, hogy évről évre jelentős és egyre növekszik azon kémények száma, amelyeket a szakemberek nem tudnak megvizsgálni, mivel nem jutnak be az adott ingatlanba. Tavaly ez az arány a teljes kéményállomány 16 százaléka volt.

Döntés születhet arról is, hogy a Parking Kft. beolvadjon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-be, amely egyébként január elseje óta ellátja a társaság közterületi parkolással kapcsolatos feladatait. A Parking Kft. eszközei, valamint a folyamatban lévő elszámolásokból származó bevételek a BKK-hoz kerülnek.

A képviselők tudomásul vehetik a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Népegészségügyi Karának munkatársai által készített Budapest Egészségterv 2012 című tanulmányban foglaltakat is, amelynek alapján elkészülhet a főváros népegészségügyi programja.