Füstölt a 4-es metró kelenföldi állomása

2012.05.09. 20:01 Módosítva: 2012.05.09. 20:03

"Dől a füst a 4-es metró kelenföldi városközpont megállójának szellőzőiből, a tűzoltók már úton vannak" - kaptuk a hírt olvasónktól az alábbi kép kíséretében. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta, valóban hívták őket a 4-es metró állomásához, de az ok nem valódi tűz volt. A nemrég elkészült megálló ventillátorait műfüsttel tesztelték - tudtuk meg.

A 4-es metrót kivitelező cég, a DBR megerősítette a füst tényét, illetve a Tűzoltóság információit, hogy tesztelés zajlott.

fust
Fotó: Olvasónk

A Tétényi úti állomás közel 100%-os készültségű, műszaki átadás-átvétel előtt áll, ezért van szükség a különböző próbákra - tájékoztatott a DBR. Péntekig zajlanak a tesztek, ma a szellőző alagutakat és a hozzájuk kapcsolódó ventillátorokat tesztelték a szakemberek egészségre ártalmatlan műfüsttel. A próba sikeres volt, éppen ennek eredményeként jelent meg a füst a felszínen. A próbáról a kivitelező értesítette előzetesen az illetékes hatóságokat (a tűzoltóságot is) és a környéken élőket egyaránt. Ettől függetlenül a kivitelező tájékoztatása szerint valóban megjelent ma este hat körül a tűzoltóság a helyszínen, majd, miután mindent rendben találtak, távoztak.