Több mint félmilliárdba kerül az óbudai promenád

2012.06.04. 16:04
A PCP konzorcium nyerte el az óbudai promenád építésére kiírt, hirdetménnyel indult tárgyalásos közbeszerzést nettó 619 millió forintos ajánlatával - az eredményt a hétfői Közbeszerzési Értesítő hozta nyilvánosságra.

Az ajánlatkérő Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a költségeket bruttó 761 millió forintra becsülte. A projekt a Közép-magyarországi Operatív Program keretében európai uniós támogatásban részesül, a támogatási szerződésben a támogatás 719 millió forintot tesz ki.

A promenádot a Bécsi út - Kolosy tér - Nagyszombat utca - Lajos utca térségében építik ki. A kivitelezőnek 10 ezer négyzetméteren térburkolatot, 1500 négyzetméteren zöldfelületet kell kialakítania egyebek mellett.

Korábbi közlés szerint a fejlesztési terület belső útjait díszburkolattal látják el, lakó-pihenő övezetet jelölnek ki, kiszélesítik a Bécsi úti járdát, a közúti forgalmat pedig a villamosvágányokra terelik. A fejlesztés során felújítanák a Kolosy téri piacot, amelynek emeletén kulturális és információs központot alakítanak ki.

A nyertes konzorcium vezetője a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft., a tagjai pedig a szentendrei Construm Beruházó és Kivitelező Kft., valamint a budapesti Pannon Park Forest Kft.
Az eredményhirdetésben ismertetik, hogy az ajánlatkérő a Progress-B’90 Zrt.-t - érvénytelen ajánlata miatt - kizárta a versenyből.

Mint arról beszámoltunk, a projekt tervezett átadási határideje 2012. december 31.