Sávokat zárnak le a BAH-csomópontnál

2012.06.20. 06:43 Módosítva: 2012.06.20. 10:18

Szerda hajnaltól folytatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a BAH-csomópont felújítási munkáit, emiatt sávokat zárnak le, és az erre közlekedő buszok menetrendje is módosul.

A BKK tájékoztatása szerint hétfőig végzik a csomópont benzinkút melletti ágának sávonkénti marását, majd aszfaltozását, emiatt az érintett útszakasz áteresztő kapacitása a felére csökken, így jelentős torlódásokra kell számítani. A BKK ezért arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, kerülje el a csomópontot.

Június 22-től június 25-ig tart a szálloda melletti és a Jagelló úti ág marása, majd aszfaltozása, a munkák idejére az érintett utakat lezárják, a forgalom mindkét irányban a csomópont benzinkút melletti oldalán haladhat. A lezárt útszakasz elkerülésére az Alkotás utca - Csörsz utca - Apor Vilmos tér útvonalat ajánlja a BKK.

Átmenetileg megszűnik a Sas-hegy felől érkezők Alkotás útra történő balra nagy ívben kanyarodásának lehetősége is, a járművek az Erzsébet híd és a Budaörsi út irányába hajthatnak tovább.

Ez a változás több busz menetrendjét is érinti. A 8-as buszokra Gazdagrét felé a Hegyalja úton, az Alkotás utcai kereszteződés előtt lehet felszállni, a 40-es, valamint a 908-as és 960-as éjszakai járatok Budaörs irányában a 139-es és a 212-es járatok BAH-csomópont (Alkotás utca) megállójában veszik fel az utasokat. A 112-es buszok a Szendrő utca felé nem érintik a BAH-csomópont (Kongresszusi központ) és a Sirály utca megállókat. A módosított útvonalon a járatokra a Hegyalja úton, az Alkotás utca kereszteződése előtti ideiglenes megállóban, majd a 212-es buszok Csörsz utca és Sirály utca megállóiban lehet felszállni.

A 908-as és 690-as éjszakai járatok a Móricz Zsigmond körtér felé szintén nem érintik a BAH-csomópontot.