Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Fizetős lesz a parkolás a Szépvölgyi útnál is

2012.06.26. 16:49

A Szépvölgyi útra és környékére is kiterjesztik a fizetős parkolást a II. kerületben az ősszel, miután a képviselő-testület kedden jóváhagyta a vonatkozó indítványt.

A kerületben jelenleg 5544 fizetős parkolóhely van két zónában, a Vizivárosban és a Rózsadombon. A kerület az Óbudával határos területek felé bővíti az övezetet, az indoklás szerint ugyanis június elején megkezdődött a Kolosy tér és környékének megújítása, emiatt a munkaterületeket elzárták a forgalomtól, s részben kitiltották a gépjárműveket.

A II. kerület álláspontja szerint az óbudai fejlesztés miatt megszűnő parkolási lehetőségek nagy forgalmi terhelést jelentenek a Szépvölgyi úton és környékén.

A határozat a Margit körút - Török utca - Frankel Leó út - Zsigmond tér - Ürömi utca - Kolozsvári Tamás utca - Daru utca - Felhévízi utca - Pusztaszeri út - Szépvölgyi út - Árpád fejedelem útja által határolt területre vonatkozik, beleértve a határoló utakat és tereket, a Darázs utcát, a Daru utcát, a Kavics utcát és a Kolozsvári Tamás utcát.

Az érintett zónában 1529 parkolóhelyet alakítanak ki, és 65 parkolóautomatát helyeznek el.