Gerendai beszállt a WAMP-ba

2012.07.03. 21:14

A Wasárnapi Művész Piac (WAMP) iparművészeti kirakodóvásár hatodik születésnapját ünnepelték ma a fővárosi Erzsébet téri Design Terminálban. A havonta megrendezett, és az utóbbi években igen népszerűvé vált WAMP-on magyar iparművészek, designerek termékeit lehet megvásárolni.

A rendezvényen Tarlós István főpolgármester a fővárosi kezdeményezés sikeréről beszélt, ami emeli Budapest világvárosi rangját. A WAMP és a hasonló kezdeményezések szerinte segítenek megmutatni kiutat a sekélyes közízlés és a dömpingáruk jellemezte értékválságból.

L. Simon László emberierőforrás-államtitkár közölte, hogy a WAMP csapatának segítségével bútorozza és rendezi be irodáját, továbbá kilátásba helyezte, hogy Budapest főépítészével, Finta Sándorral egy közös ötletpályázatot írnak ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai épületének felújítására, hogy a ház "tárcához méltó megjelenést" kapjon.

A rendezvényen bejelentették, hogy Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapító-főszervezője megállapodott a WAMP-ot működtető vállalkozás alapító tulajdonosaival, hogy tulajdonrészt szerez a cégben. Gerendai az Indexnek elmondta, a WAMP tulajdonosai megkeresték, hogy mivel komolyabb branddé szeretnék fejleszteni a vásárt, olyan szakmai partnerre van szükségük, aki
ötletekkel, kivitelezéssel és a források biztosításával is hozzá tud járulni a törekvéseikhez.

A megállapodás értelmében Gerendai névértéken, egymillió forintért megvásárolja a cég egynegyedét, és opciót szerez további 26 százalék megvásárlására. Cserébe befektetéssel és a kapcsolati tőkéjével elősegíti, hogy a WAMP sűrűbben, tematikus alrendezvényekkel is megjelenhessen, továbbá fokozódjon az együttműködés más országokkal. Gerendai szerint a fejlesztésen van a hangsúly, aminek a tőkeigényét néhány tízmilliósra becsülte.

2006 óta 78 WAMP-vásárt tartottak Budapesten, ezeknek összesen 700 ezer látogatja volt. A WAMP adatbázisában 770 tervező szerepel, 9 nemzetközi eseményt szerveztek és 4 szakmai díjat nyertek el.