Végállomáson támadtak meg egy BKV-ellenőrt

2012.07.23. 15:49

Egy bliccelő nő élettársa támadt egy BKV-ellenőrre a Lehel térnél hétfő délelőtt. A nő érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott a 14-es villamoson, ezért az egyik ellenőr meg akarta büntetni. A nő végig együttműködést tanúsított.

Később felhívta élettársát, aki azonnal a végállomásra sietett, majd benyitott a sofőrök és ellenőrök számára fenntartott helyiségbe, szájbaverte az ott tartózkodó ellenőrt, és elrohant. Az ellenőr orvosi ellátásra szorul, mert felrepedt az ajka. Munkatársai a rendőröket is értesítették.

Nem csak ellenőröket, sofőröket is bántalmaznak az utasok

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen olyan atrocitás, aminek jegyellenőrök vagy más BKV-alkalmazottak voltak az áldozatai.

Április végén egy 276E jelzésű busz sofőrjére lőtt rá az egyik utas gázpisztollyal. A fegyvert a jegykiadó nyíláson keresztül szegezte a cinkotai garázs felé tartó busz vezetőjére az elkövető, akit BKV-s biztonsági emberek fogtak le és tartottak fel, amíg a rendőrök megérkeztek.

Május 6-án a Klinikák metróállomáson támadt rá egy bliccelő a munkáját végző ellenőrre. Két héttel később a Boráros tér felé tartó egyik HÉV-en bántalmazott egy ellenőrt egy jegy nélkül utazó személy, aki a végállomáson az ellenőr segítségére siető két közterület-felügyelőt is megruházta.

Június végén egy 218-as busz bliccelő női utasa ment neki egy szintén nőnemű ellenőrnek, akit aztán le is lökött a busz lépcsőjén.

Július 14-én az 51-es villamos sofőrjét bántalmazta egy férfi a Mester utcai végállomásnál. A konfliktus oka az volt, hogy a férfinél lévő nagytestű kutyán nem volt szájkosár, a villamosvezető pedig felszálláskor figyelmeztette őket, hogy így ne szálljanak fel.