Birtokba vette a CET-et a Főváros

2012.07.25. 19:21 Módosítva: 2012.07.26. 10:18

A Fővárosi Önkormányzat szerda délelőtt birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest, miután a Fővárosi Önkormányzat felhatalmazott képviselői és a CET-et kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítették – írja az önkormányzat közleményében. A generálkivitelező, a WHB Építő Kft. a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének megfelelően – a beruházóval, a Porto Investment Hungary Kft-vel szembeni díjvitája miatt – délután 2 órakor lehetővé tette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlant birtokba vegye.

Ezzel egy másfél éves huzavona zárult le, megnyílt annak a lehetősége, hogy az Önkormányzat a létesítmény építését befejezze, és mihamarabb megnyissa az épületet – írják. Az önkormányzat azt ígéri, hogy a CET építésekor kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak díjköveteléseikhez. További információkat egy pénteki sajtótájékoztatón ad a főváros.

Korábban arról számoltunk be, hogy a CET kivitelezői szerint a fővárosi önkormányzat az utolsó pillanatban felrúgta a két hónap alatt összehozott elszámolási megállapodást és akadályozta a műszaki átadás-átvételt. Márton Imre, a Porto Investment vezetője szerint a főváros félreértelmezte a bíróság ítéletét, ami ellen felülvizsgálati kérelemmel fordultak.

A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET (Central European Time) tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.