Nyomravezetői díjat ajánlott fel a BKV

2012.08.02. 16:57

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.

A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.

Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információt szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan – legális vagy illegális – felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a kábeleket. A közlekedési társaság kéri, akinek érdemi információja van a kábellopásokról, hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az ilyen bűncselekmények felderítésére szakosodott nyomozócsoportot állítottak fel.

Csütörtökön a HÉV Mogyoród és Gödöllő közti szakaszáról ellopott kábel miatt a reggeli órákban több mint egy órán át pótlóbuszok is jártak, mivel a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek, ritkábban. A 61-es villamos vonalán a villamosközlekedésben a lopás nem okozott fennakadást.

A károk helyreállítása miatt augusztus 3-án, pénteken reggel 8:30 és várhatóan délután 14:20 között rendkívüli vágányzár lesz Mogyoród és Gödöllő között. Ebben az időszakban a HÉV szerelvényei csak az Örs vezér tere és Mogyoród között járnak majd, Mogyoród és Gödöllő között HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek az utasok – áll a BKK közleményében.