Új parkolási rend a Liszt Ferenc repülőtéren

2012.08.03. 16:24

A Budapest Airport (BA) új, korszerűbb parkolási és behajtási rendszert vezet be augusztus 8-án 0 órától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján - közölte a BA. Megnyílik a 2-es terminál indulási és érkezési szintje az autósok előtt, akik 5 perces időtartamra ingyenesen szállíthatják ki és vehetik fel az utasokat a járdánál. A fő parkolási terület az épületek előtti "katlanban" az úgynevezett terminál parkoló lesz a 2A és a 2B előtt, ahol 749 autó számára építettek ki férőhelyet.

A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amivel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen. Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban 2000 forintot kell fizetnie 30 percért. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

A lenti terminál parkolóban 800 forintba kerül félóra parkolás, és itt 10 perc az ingyenes türelmi időszak. A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei a Főtaxi és az Airport Shuttle Minibusz) továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt.