Két hétre lezárják az Erzsébet teret

2012.08.08. 13:27

Csütörtöktől két hétre lezárják az V. kerületi Erzsébet teret, a 15-ös, a 16-os, a 105-ös és a 115-ös buszok módosított útvonalon járnak majd.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a Főutca-programban megújított útszakaszok garanciális kivitelezési munkái miatt augusztus 9-étől várhatóan augusztus 24-éig lesz lezárva a tér.

Ebben az időszakban nem lehet majd parkolni az Erzsébet téren, a Harmincad utca és József Attila utca közötti szakaszon. A Károly körút felől a József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd nem lesz megközelíthető a Harmincad utca – Erzsébet tér útvonalon keresztül. Kerülőútvonalnak a Bajcsy-Zsilinszky út – balra Bank utca – Széchenyi utca – balra Nádor utca – jobbra József Attila utca útvonalat vagy a Margit hidat javasolja a BKK.

Változások a tömegközlekedésben

Augusztus 9-én, csütörtökön üzemkezdettől több buszjárat is a lezárt területet elkerülve, módosított útvonalon közlekedik majd:

A 15-ös és 115-ös autóbuszok terelve közlekednek, a Kálvin tértől a Bank utcáig a Múzeum körút – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon a Lehel tér felé. A Lehel tér irányába tartó 15-ös és 115-ös autóbuszok ezért nem érintik a Kálvin tér, a Ferenciek tere, a Szervita tér, az Erzsébet tér és a Hercegprímás utca megállóhelyeket.

A terelt útvonalon közlekedő járatokra a 9-es, illetve 109-es autóbuszok Kálvin tér, Astoria, Deák Ferenc tér megállóiban, majd a Bank utcában, a Hold utca kereszteződése előtt (a Hercegprímás utca elnevezésű ideiglenes megállóban) lehet felszállni. A Boráros tér irányába tartó 15-ös, illetve 115-ös buszok eredeti útvonalukon, a menetrendben meghirdetett megállóikat érintve közlekednek.

A Deák Ferenc térre közlekedő 16-os autóbuszok a Deák Ferenc téri végállomásukat nem tudják majd megközelíteni. A buszok a József Attila utcából balra a Sas utcába fordulnak, végállomásuk az Arany János utcai metróállomásnál lesz.

Az Apor Vilmos tér irányába tartó 105-ös autóbuszok a Deák Ferenc téri megállójukat nem érintik, helyette a József Attila utcában, a Hercegprímás utca kereszteződése előtt állnak meg.