Keresik a fővárosi busztender résztvevőit

2012.09.03. 12:35

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelentette a „közforgalmú autóbuszvonalak üzemeltetése midi, szóló, csuklós autóbuszokkal, bruttó költségtérítéssel” című előminősítési tenderét.

Az előminősítés lényege az, hogy az ajánlatkérő kiválassza a későbbi, potenciális ajánlattevőket.

Nem jelentkezhet a tenderre az a cég, amelynek az utolsó három lezárt üzleti év bármelyikében a hosszú távú működésbiztonsági mutatója 0,75-nél kisebb volt. (A mutató kiszámítása a saját tőke+hátrasorolt kötelezettségek+hosszúlejáratú kötelezettségek/befektetett eszközök képlet alapján történik).

Ugyancsak kizárt a versenyből az a társaság, amelynek az adózás előtti eredménye, az utolsó három lezárt üzleti év mindegyikében negatív volt.

További feltétel: az előminősítési kérelem benyújtását megelőző 24 hónapban a cég nettó árbevétele érje el a nettó egymilliárd forintot, illetve a helyi, helyközi közforgalmú személyszállítási tevékenységből származó nettó árbevétele legalább 500 millió forint legyen.

Az előminősítési kérelmet hétfőtől péntekig 10 és 12 óra között lehet benyújtani, de a végső dátumot a felhívás nem közli.