Volt MÁV-vezér lehet Tarlós új cégvezére

2012.09.13. 21:24

Szarvas Ferencet, a MÁV volt vezetőjét jelöli a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) vezérigazgatói posztjára a főpolgármester. Tarlós István erről a HírTV Rájátszás című műsorában beszélt csütörtökön.

A személyi döntést a Fővárosi Közgyűlés október 3-án hozza meg, akkor határoznak két igazgatósági tagról is.

Egyik jelöltjét a városvezető meg is nevezte Nagy Márta személyében, másikukról csak annyit mondott, hogy a nevéhez köthető a nemzeti közlekedési holding "embrionális előállítása". Az MTI információi szerint Lantos Csaba üzletemberről, a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumi elnökéről van szó.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön saját kérésére felmentette a BVK vezérigazgatói posztjáról Bán Tamást, aki a társaság igazgatósági elnöki posztján folytatja a munkát. A főpolgármester az ülés elején tájékoztatta a képviselőket, hogy lemondott posztjáról a társaság igazgatósági elnöke, Fodor István, valamint a testület két tagja, Bienerth Gusztáv és Papp Géza.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ez év áprilisában közölte, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel 30 napon belül távozik a nemzeti vasúttársaság éléről. Szarvas 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot.