A Rákóczi hídnál lesz az új Vidámpark?

2012.09.28. 16:50

A Wing Zrt. az ország egyik vezető ingatlanvállalkozása, azon dolgozik, hogy a IX. kerületben közvetlen a Duna-parton egy korszerű, színvonalas vidámparkot hozzon létre, a Dunát mint lehetőséget is kihasználva, áll a cég lapunknak küldött közleményében.

A Duna Passage nevű projektjének a területén, a Lágymányosi-hídtól délre 14,5 hektár áll rendelkezésre, két oldalról is víz által körbevett területen. A terület ellátott tömegközlekedési kapcsolattal, közvetlenül a hév mellett helyezkedik el és hajó csatlakozás is van. Autóval kiválóan megközelíthető Budapestről és vidékről egyaránt.

A terület a Rákóczi híd alatt
A terület a Rákóczi híd alatt

A cél egy olyan szabadidős és rekreációs témapark létrehozása, ami a budapestiek, a vidékiek és a külföldiek számára is vonzó desztináció. A szórakoztató attrakciók mellett vendéglátó egységek, szálloda és konferencia létesítmények, nemzetközi hajókikötő létrehozására nyílna lehetőség, és egy gazdaságos, egész évben működő korszerű parkról lenne szó, ami gazdagítja Budapest szabadidős és turisztikai kínálatát.

A Wing Zrt. már felvette a kapcsolatot a főváros vezetésével és jelenleg is dolgozik a finanszírozási lehetőségek és a támogatás megszervezésén. Az átfutási idő a nyitásig, várhatóan 2-3 év.

A Wing Zrt. a napokban vehette át az Európa Legjobb Középültének járó díjat Londonban, az MTV székház és gyártóbázis megvalósításáért.

Mint arról beszámoltunk, a Duna, a Soroksár-Duna és a Csepeli Hév által által bezárt 15 hektáros telken 2011-ben kezdődött volna egy ezer lakásos új városrész építése. Ezt 2010 nyarán jelentette be Noah M. Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A területre 2021-ig összesen ezer lakást, és 136 ezer négyzetméternyi irodát építettek volna, de úgy tűnik, az idő átírta az elképzeléseket.

Mint arról beszámoltunk, a fővárosi önkormányzat azt tervezi, hogy október végéig bezárja a városligeti Vidámparkot, mert folyamatos veszteséget termelt.