Fülöp, Evelin
EUR 393,65 Ft
USD 368,68 Ft
13 °C
27 °C

Taroltak a magyarok a villamosvezető-Eb-n

2012.10.01. 10:17

Elsők lettek a magyar versenyzők az I. Európai Nemzetközi Villamosvezető-versenyen, Drezdában.

140 éves a drezdai villamosközlekedés, ebből az alkalomból nemzetközi versenyt hirdettek az európai villamosvezetőknek, hogy kiderüljön, melyik ország járművezetői a legügyesebbek. A BKK és a BKV színeiben Veperdi Tamás és Ledniczky Zsuzsanna képviselte Magyarországot. 17 város villamosvezetői között ők bizonyultak Európa-szerte a legjobbnak, áll a BKK közleményében.

A kétnapos verseny szeptember utolsó hétvégéjén, 29-én és 30-án zajlott Drezdában.  Számos európai nagyváros képviseltette magát, így a budapesti villamosvezetők többek között  drezdai, krakkói, lipcsei, ostravai, frankfurti, párizsi, firenzei, lyoni kollégáikkal mérték össze tudásukat, tehetségüket.

Olyan villamossal kellett versenyezniük, amilyen nem közlekedik egyetlen magyar városban sem. A versenyfeladatok a járművezetők sebességérzékelését, térlátását, egészségügyi ismereteit tették próbára.  A vezetőfülkékben ráadásul a feladatok elvégzése közben egy teli pohár víz mutatta, milyen érzékkel kezeli a szerelvényt a villamosvezető. A magyar versenyzők az első helyen végeztek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás