Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Jövőre megújulnak a legnagyobb uszodák

2012.10.03. 15:41

Folytatódik a margitszigeti Hajós-Széchy Sportuszoda és a budai oldalon található Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása. Az állami sportlétesítményeket üzemeltető Nemzeti Sportközpontok szerdán tudatta, hogy a további fejlesztésekre elsősorban a 2014-es budapesti vízilabda Európa-bajnokság miatt van szükség, de az átalakításoknak köszönhetően az összes vizes sportág versenyzőit és a szabadidő-sportolókat is az eddiginél jobb körülmények várják majd a legnagyobb fővárosi uszodákban. A tervek egy része már elkészült, így az engedélyezési és közbeszerzési eljárások után kezdődhet a munka.

Vígh László kormánybiztos közleményében az áll, hogy már dolgoznak egy újfajta jegyrendszer kialakításán is, ami lehetővé teszi, hogy a szabadidős sportolók bizonyos napszakokban az eddiginél jóval kedvezőbb áron használhassák a két legnagyobb budapesti uszodát. A 2014-es vízilabda Eb mérkőzéseinek otthont adó Hajós-Széchy Sportuszodában felújítják a medencéket, az öltözőket, a lelátót, a vízgépészeti berendezéseket, és kialakítanak egy új medencét, amely vízilabdaedzések lebonyolítására is alkalmas lesz. Emellett új sporteszközök kerülnek az uszodába és megszépül a Hajós Alfréd által tervezett épület egy része.

Folytatódik a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása is. A tervek szerint korszerűsítik például a fűtési és gépészeti rendszert. A margitszigeti uszodát a 2006-as úszó Európa-bajnokság előtt részben már felújították és ki is bővítették, a Császár-Komjádi fedett medencéje pedig 2010-ben új tetőt kapott. Ez utóbbi létesítményhez kapcsolódó hír, hogy új kijáratokat nyitottak, így az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megszüntette az uszodára vonatkozó létszámkorlátozást, és a korábbi 450 helyett ismét 1700 szurkoló mehet be a sporteseményekre.