Emelni kell a BKV-jegyek és -bérletek árát

2012.10.25. 15:49 Módosítva: 2012.10.25. 18:03

Nem valószínű, hogy a BKV jövőre is az idei szinten tudja tartani a jegy- és a bérletárakat - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője a Kossuth rádió Krónika című műsorában.

A főváros az elmúlt három évben nem emelte a tömegközlekedési tarifákat Budapesten. Mivel ez idő alatt nőtt az infláció, és az áfa is emelkedett, reálértéken 15 százalékkal alacsonyabbak most a BKV jegy- és bérletárai, mint három éve - mondta Vitézy Dávid, aki szerint ez évekig nem maradhat így. Nem fog örökké csökkeni a reálárszint, egyszer lesz jegyáremelés, hiszen infláció is van. Azt a célt azonban, hogy a tömegközlekedés versenyképes maradjon, szeretnénk elérni - tette hozzá.

Vitézy Dávid elmondta, hogy az előző ciklusokban a többszöri jelentős jegyáremelés rontotta a tömegközlekedés versenyképességét. Tavaly és idén éppen ezért nem emelt tarifát a városvezetés - írta a hirado.hu. A vezérigazgató közölte, arról még korai beszélni, hogy milyen tarifajavaslatok vannak 2013-ra. Az elképzelésekről várhatóan október végén, november elején tárgyalhat a fővárosi közgyűlés.