Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Totyorog a 3-as metró

2012.11.08. 14:46

Egy pályahiba miatt csütörtökön hajnalban az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Klinikák állomások között ideiglenesen 5 km/h-s lassújelet kellett elrendelni, emiatt a vonatok a megszokotthoz képest valamivel ritkábban közlekednek a vonalon, áll a BKK honlapján. A sebességkorlátozás bevezetésére a Metróért Egyesület hívta fel a figyelmet reggel.

Az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Klinikák állomások között az egyik sínszálban keletkezett és csütörtökön hajnalban észlelt hajszálrepedés miatt a pályás szakemberek 5 km/h-s sebességkorlátozás elrendelését kérték. A sebességkorlátozás miatt az M3-as metró szerelvényei összetorlódtak, ezért – az alagútban való várakozás elkerülésére – két vonatot kiállítottunk a forgalomból. A sebességkorlátozás és a torlódások csökkentését szolgáló forgalmi intézkedések nyomán a metrószerelvények követési ideje kismértékben megnövekedett, ami miatt a vonatokon a szokottnál nagyobb zsúfoltság tapasztalható a csúcsidőszakban.

Műszaki szakemberek a hiba észlelését követően azonnal intézkedtek a javítás és a biztonságos forgalom beindulása, illetve a vonatközlekedés fenntarthatósága érdekében. A rendelkezésre álló rövid idő alatt elvégezhető ideiglenes javítás megtörtént, a sebességkorlátozás feloldását lehetővé tevő munkára csütörtökről péntekre virradó éjjel az éjszakai üzemszünetben kerül sor, így az M3-as metró szerelvényei pénteken ismét a megszokott rend szerint közlekednek.

Bízunk abban, hogy intézkedésünk nyomán az eredeti menetidő szerint vagy azt csak minimálisan meghaladó menetidővel teljesítik a metrószerelvények a két végállomás közötti távot. Szakembereink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy utasaink a lehetőségekhez mért legkisebb kényelmetlenséggel és időveszteséggel vegyék igénybe utazásuk során az M3-as metrót.

Kérjük olvasóinkat, hogy aki a kérdéses szakaszon tumultuózus jeleneteket tapasztal, kép vagy szöveg formájában ossza meg velünk az ugyelet@mail.index.hu címen. Köszönjük!

"Én csak annyit tapasztaltam, hogy kb 12:50-kor felszálltam a Nyugatinál a metróra és a Lehel térnél a metrószerelvény az állomásról kifelé haladva felgyorsított, majd gyorsítás közben, már legalább 35-40km/h-nál, mintha valaki berántotta volna a vészféket, satufékkel állóra fékeztünk az alagút közepén. Utána továbbindultunk és begurultunk a következő állomásra, de ezt még eljátszottuk a következő két állomás után is. Tovább nem tudom, hogy mi volt, mert én leszálltam a Forgách utcánál, de gyanítom, hogy ugyanez. Láttam az arcokon, hogy tetszett a közönségnek, főleg, hogy volt, aki el is esett emiatt. Szerintem ez legalább olyan érdekes, mint a sínrepedés." - írta olvasónk.  • Vennék
  • Hírek