A BKV újabb használt buszokat venne

2012.11.15. 15:52

Az erről szóló nyílt közbeszerzési eljárás a napokban jelent meg az európai tendereket összesítő honlapon. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy két tenderen összesen 70 darab (15+25 szóló, valamint 20+10 csuklós) alacsonypadlós használt buszt vásárolna. Az ajánlattevőnek ennyi járművet kell felajánlania, de azt a BKV dönti el, hogy él-e a teljes opcióval.

A buszok legfeljebb 10-12 évesek lehetnek, futásteljesítményük maximum 4-600 ezer kilométer lehet, a csuklósoknak Euro 2-es, a szólóknak pedig Euro 3-as környezetvédelmi besorolású motorral kell rendelkezniük.

A BKV piackutatása alapján vannak megfelelő műszaki állapotú használt buszok a piacon. A buszok hónapokon belül forgalomba állhatnak, addig a honosításukat kell elvégezni, így nyitható ablakokat, elkerített pilótafülkét, égkék fényezést és utastájékoztató rendszereket telepítenek a járművekre.

A BKK közölte, hogy a nagykörúti villamosfelújítás idején ideiglenesen forgalomba állított, Hollandiából beszerzett használt Volvo 7700-as szóló buszok várhatóan az év végén vagy a jövő év elején újra, most már véglegesen forgalomba állnak. A buszok a kelenföldi buszgarázsba kerültek, várhatóan több vonalra elosztva fognak közlekedni a régi buszokkal vegyesen.