Agár tűnt el a Határ úti metróalagútban

2012.11.16. 15:26 Módosítva: 2012.11.17. 11:09

Egy agár ugrott be péntek délelőtt a metrósínekhez a Határ úti állomásnál. A kutya valószínűleg épségben kijött a felszínre a Kőbánya-Kispest végállomásnál, és elhagyta a metrót. Kiderült, csütörtökön egy kis termetű öleb a Nyugatitól az Ecseri útig szaladt az alagútban, ahol kiszedték. Elég gyakori, hogy kutyák keverednek az alagútba, nem mindig ússzák meg szerencsésen.

Olvasónk jelezte, hogy egy kutya ugrott be a Határ úti metróállomáson a sínekhez, majd megijedve beszaladt az alagútba Kőbánya-Kispest állomás felé.

A BKK diszpécserszolgálata megerősítette, hogy 11 óra körül utasok jelezték, hogy egy kutya tűnt el az alagútban a Határ úti állomásnál. Többen a keresére indultak, de nem találták. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Határ út és a KöKi végállomás között, ahol a vágányok feljönnek a felszínre, a kutya is valószínűleg kijöhetett az alagútból. Valószínűleg nem érte sérülés, mert akkor már megtalálták volna.

A cikk megjelenése után egy másik olvasónk írt egy mikroblog posztja alapján, levele nyomán fokozódott a homály:

"Tegnap este 9 körül láttam a Lehel térnél. Kis kabát is volt rajta. Szóltunk a hájas biztonsági embernek, aki elslattyogott a peron végéig, majd úgy döntött, hogy ez nem igazán érdekes, és egyáltalán nem csinált semmit. A metró időnként lassított a Deákig, lehet, hogy a kutya miatt, lehet, hogy a borzasztó műszaki állapot miatt. A Nyugatinál még hallatszott pár vakkantás, amikor az ajtók nyíltak." - írta.

178936 486146034750799 452349019 n
Fotó: Facebook

A Metróért Egyesülettől megtudtuk, hogy nem egy fantomkutya szaladgál az alagútban, hanem csütörtökön és pénteken más-más eb került az alagútba. A pénteki agár keresését délután hagyta abba a műszaki ügyelet a kőbányai végállomás előtti nyílt szakaszon, mivel a kutya valószínűleg elhagyta a metró területét.

Csütörtökön egy kisebb termetű kutya keveredett a sínekhez a Nyugati pályaudvar állomásnál, és egészen az Ecseri úti állomásig szaladt, ahol sikeresen kihorgászták. A szerelvények ezalatt óvatosan közlekedtek, nehogy elüssék.

A forgalom azért egy kutya miatt nem állhat le. Utoljára húsz éve okozott 20 perces fennakadást egy sínekre került eb. A metróvezető hölgy ugyanis kiszállt, hogy saját kezével fogja meg. Az eb azonban meg volt ijedve, félt, és még támadott is, ezért a művelet igen nehézkes volt. A metróvezetőnő és a menetirányító végül fegyelmit kapott a fennakadás miatt.

Az is előfordult már, hogy egy utas, miután kutyája beugrott az alagútba, folyamatosan nyomkodta a peronfék-kapcsolót, így akadályozva a metróforgalmat. Őt a biztonságiak hathatós közreműködésével lehetett rábírni arra, hogy hagyja abba a forgalom akadályozását.

Egy metróvezető elbeszélése szerint a kőbányai végállomás előtti felszíni szakaszon elcsapott egy németjuhász kutyát, amit a lendület kidobott a vágány mellé. Az utasok órákon keresztül nézték a véres tetemet, mire késő délután a sintérekkel el lehetett vinni az áram alatt levő pálya mellől.

Egyes vélemények szerint vannak olyan gazdák, akik azért viszik le kutyájukat a metróba, hogy "hatékony módon" megszabaduljanak tőlük. Erre utalt az például, hogy egy, az állomáson talált, pórázos, ápolt eb eltűnését nem is jelentték, gazdája sohasem lett meg.