Nincs fűtés egy VII. kerületi óvodában

2012.11.28. 14:23 Módosítva: 2012.11.28. 15:13

Kedd óta nincs fűtés a Budapest-Fasori Református Kollégium VII. kerületi Csipkebokor óvodájában, mert a társasház, amelyben az óvoda működik, jelentős tartozást halmozott fel – közölte Horgos Vilmos, a kollégium igazgatója. Ha szerda délutánig nem indul újra a fűtés, akkor a 76 gyereket csütörtöktől ideiglenesen a kollégium más, fűtött intézményeibe költöztetik át.

A társasháznak több mint félmillió forint lejárt számlatartozása van, emiatt kapcsolták ki a gázszolgáltatást – közölte Bálint Norbert, a Főgáz szóvivője.

A gázszolgáltató a társasházzal áll szerződéses kapcsolatban, és nem volt tudomásuk arról, hogy egy óvoda fűtését is ellátják.

A szóvivő hozzátette: méltányosságból fel tudják ajánlani a társasháznak, hogy ha a tartozásuk felét megfizetik, a fennmaradó részre részletfizetést adnak.

A gázszolgáltató meggondolandónak tartja, hogy az óvoda fenntartója építtessen ki egy független fűtési rendszert annak érdekében, hogy a jövőben ne kerülhessenek a gyerekek hasonló helyzetbe a társasház tartozása miatt. Ha az óvoda élni kíván ezzel a lehetőséggel, akkor a Főgázhoz is fordulhatnak segítségért.