no

Sztrájkot hozhat a BKV-nál a Mikulás

2012.11.29. 16:49

December első felében sztrájk lehet, a sztrájkbizottság megalakítását bejelentették a szakszervezetek.

Mivel a november közepén kezdeményezett kollektív munkaügyi vita nem vezetett eredményre, követeléseik nyomatékosítására sztrájkbizottságot alakítottak, jelentette be Egységes Közlekedési Szakszervezet.

A BKV másik nagy szakszervezete, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) a maga részéről néhány napja már bejelentette a sztrájkbizottság megalakítását.

sztrajk1

A szakszervezeti vezetők egyelőre nem nyilatkoznak arról, hogy pontosan mikor lehet sztrájk a BKV-nál. Mint Nemes Gábor, az EKSZ vezetője elmondta, a szakszervezetes most a közös lépésekről, és a közös sztrájkról egyeztetnek, ezért nem is jelentettek be sztrájkot most. Hozzátette, ha lesz sztrájk, akkor december első két hetében már számítani lehet rá.

A BKV vezetése és a szakszervezetek folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy megegyezés szülessen a kollektív munkaügyi vita során felmerült kérdésekben, és elkerüljük a sztrájkot. Fontos annak megértése, hogy a mostani időszaknak az együttműködésről kell szólnia, nem a széthúzásról, fenyegetőzésről és pánikkeltésről, áll a BKV által kiadott közleményben.